Filmmiddag met 'De Tweeling'

9 februari 2024 | Kulturhus de Breehoek

Kosten: € 10,00 per persoon, inclusief 2 consumpties

Op 9 februari organiseert SWO Scherpenzeel – Renswoude samen met de Bibliotheek en Kulturhus de Breehoek een filmmiddag met de film ‘De Tweeling’ naar de bestseller van Tessa de Loo.

In maart komt Tessa de Loo naar Woudenberg voor een schrijversavond

Na de dood van hun ouders wordt de kleine tweeling Lotte en Anna op abrupte wijze gescheiden. Lotte groeit op in Nederland en Anna in Duitsland. Twee geheel verschillende werelden. Kort voor de Tweede Wereldoorlog vinden zij elkaar in Duitsland terug. Het weerzien loopt op een teleurstelling uit. Door hun verschillende ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog groeien zij verder uit elkaar. Anna trouwt een SS-er, Martin, en Lotte's Joodse verloofde David wordt afgevoerd naar Auschwitz. Als Anna en Lotte elkaar na de oorlog weer zien is de breuk definitief. Vijftig jaar later treffen Lotte en Anna elkaar in Spa. Is een verzoening tussen de hoogbejaarde tweelingzusters nog mogelijk?

De filmmiddag begint om 14.00 uur.

Aanmelden kan via onderstaande knop of door te bellen naar: 06 1940 61 20.