Krokodil komt naar Scherpenzeel

Zaterdag 1 juni 2024 | Bibliotheek Scherpenzeel

Op zaterdag 1 juni doet de Bibliotheek Scherpenzeel mee met de Landelijke BoekStartdag. Vanaf 10.00 uur staan de limonade en koffie/thee klaar en heet de Bibliotheek de allerkleinsten, samen met hun ouders, grootouders en verzorgers van harte welkom.

Deze dag is dé gelegenheid voor ouders om samen met de kinderen kennis te maken met de Bibliotheek. Door samen mee te doen aan een leuke activiteit, ontdekken zij hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

Tijdens de ochtend is Krokodil in de Bibliotheek. Kinderen kunnen hem een handje schudden en samen met Krokodil op de foto. De krokodil is bekend van de boeken ‘Krrr….okodil’ en ‘Ik zou wel een kindje lusten’.

Er is op deze ochtend nog veel meer te doen. Er is een knutseltafel waar zelfs de allerkleinsten zich kunnen vermaken. Happy Kids en de Minisoos nemen hun mini-springkussen mee en er kan gegrabbeld worden. Medewerkers van Logé in Huis gaan verschillende verhalen over Krokodillen voorlezen met een vertelkastje. Er kan ook volop gespeeld worden met speelgoed van Speel-O-Theek de Speelvallei.

Aan de ouders is ook gedacht. Verloskundig en Vrouwencentrum Maeva is er om informatie te geven.

De BoekStartcoach van de Bibliotheek geeft informatie over voorlezen en boeken. Een vrijwilliger van de VoorleesExpress is aanwezig met informatie en spelletjes voor de kinderen.

Iedereen is van harte welkom bij de BoekStartdag; ook als men geen lid is van de Bibliotheek.