Creation Lab

Het Creation Lab is voor kinderen van 7 tot 17 jaar die aan de slag willen met design, fotografie, film, programmeren en meer. Bij het Creation Lab is van alles te doen.

Deelnemers kunnen bijvoorbeeld sieraden ontwerpen en printen met de 3d printer. Er zijn 3d printpennen waarmee leuke gadgets gemaakt kunnen worden. Voor degenen die aan de slag willen met film of fotografie is er een green screen. Een green screen een groen oppervlak. Met een app kunnen de deelnemers dit groene vlak in van alles veranderen. Bijvoorbeeld een blauwe lucht waar je doorheen vliegt of een jungle waarin je rondrijdt in een auto.

Voor de muziekliefhebbers is er de Makey Makey. Sluit de Makey Makey aan op de computer en speel piano met bijvoorbeeld klei of fruit. En er kan nog veel meer met de Makey Makey.

Er zijn ook mini-robotjes. Deze robotjes werken met kleurcodes. Maak een tekening met lijnen en kleuren en de robotjes volgen de lijnen en voeren de opdrachten uit. Er kan ook een programma op de computer gemaakt worden, zodat de robotjes bijvoorbeeld een dansje kunnen doen.

Verder zijn er projecten zoals: programmeren met Scratch, het bouwen van een website, aan de slag met een Arduino en het maken van virtual reality projecten en het maken van een Virtuele Reality omgeving. De verschillende projecten worden afgestemd op het niveau van de kinderen.

Creation Lab Xtra
Regelmatig is er een Creation Lab Xtra. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er ingezoomd op een bepaald project uit het Creation Lab. Houd de website en de agenda in de gaten!

Video’s over de projecten
Op deze website staan filmpjes van de projecten waar op dit moment in het Creation Lab mee gewerkt kan worden: https://creationlab3925.wordpress.com/

Het Creation Lab is elke laatste vrijdag van de maand (behalve in juli en augustus) van 16.00 – 17.30 uur in Kulturhus de Breehoek in Scherpenzeel. Kinderen van 7 tot 17 jaar zijn van harte welkom. De entree is € 2,00 per persoon. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan bij de Bibliotheek Scherpenzeel via e-mail: info@bibliotheekscherpenzeel.nl.