Boekstart

Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een waardebon voor het BoekStartkoffertje. Kom met de waardebon naar de Bibliotheek, maak je baby lid en ontvang het gratis BoekStartkoffertje, bezoek de BoekStarthoek en bekijk welke nieuwe boekjes jij en je baby kunnen ontdekken!

BoekStart voorleesapp

Heb jij de gratis BoekStart Voorleesapp al op je telefoon? Deze app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kindje en vele voorleestips. Je kunt makkelijk meedoen met onze maandelijke actie MijnVoorleesmoment en zelfs een heuse voorleeswekker zetten die je eraan herinnert om veel voor te lezen!

Meer informatie

Boekideëen

In het BoekStartkoffertje zitten twee wisselende boekjes. Bij ieder boekje zijn er handige en leuke voorleestips verzameld.

Naar de boekideëen

Magazine 'Boekstart voor jou!'

Vier keer per jaar verschijnt BoekStart voor jou! met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen, multimedia en nog veel meer...

Naar het E-magazine

Wat is Boekstart?

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen (0-2 jaar) bevordert én ouders met jonge kinderen laat genieten van boeken. BoekStart is de letterlijke start van de door stichting Lezen ontwikkelde doorloopleeslijn, gebaseerd op het principe van de doorlopende leerlijn.

De bibliotheek heeft een speciale collectie, waarin boeken voor baby's vanaf drie maanden te vinden zijn. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer kinderen op zeer jonge leeftijd bekend gemaakt worden met lezen, dit een positief effect heeft op hun latere taalvaardigheid.

Voorlezen aan baby’s kan, ook al zijn ze nog zo klein! BoekStart wil het lezen met heel jonge kinderen bevorderen. Fijn samen een boekje bekijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren. Kinderen die al vroeg in aanraking komen met boeken hebben straks een voorsprong op school en daar hebben ze hun hele leven plezier van.

Leestips per leeftijdsfase

Hoe verloopt de ontwikkeling van je baby, dreumes en peuter op een bepaalde leeftijd? Hier lees je meer over de ontwikkeling van je kind en hoe je het beste samen een boekje kan lezen.

Naar de leestips