Wat is 'Mijn bibliotheek'?

Via 'Mijn bibliotheek' regel je je bibliotheekzaken eenvoudig zelf. Je ziet bijvoorbeeld wat je hebt geleend en welke materialen je hebt gereserveerd. Ook kun je materialen verlengen, gegevens wijzigen, andere leners koppelen en het saldo op je pas ophogen.

Inloggen in Mijn bibliotheek

Ga naar Mijn bibliotheek (via de knop 'Mijn bibliotheek/verlengen').
En vul je wachtwoord in.

Ben je een nieuw lid of ben je je wachtwoord vergeten?
Vul je lenersnummer links in en op de tekst onder 'Nieuw lid of wachtwoord vergeten?' Je ontvangt per e-mail een link waarmee je je wachtwoord kunt wijzigen. Is je huidige e-mailadres niet bij ons bekend? Neem dan contact met ons op.

Nadat u bent ingelogd krijgt u de vraag om uw toegangscode te vervangen door een wachtwoord. Ga hiervoor binnen mijn menu naar persoonlijke gegevens/ wijzig uw wachtwoord. Let op: Het wachtwoord moet aan de volgende eisen voldoen:

  • Minimaal 8 tekens (maximaal 15), waarvan:
  • Minimaal 1 hoofdletter
  • Minimaal 1 kleine letter
  • Minimaal 1 vreemd teken : .@!#$%+-/=?{}|

Als u klaar bent met het wijzigen van het wachtwoord, ontvangt u een bevestiging op het scherm dat uw nieuwe wachtwoord is ingesteld.

Inloggen lukt niet
Wanneer het inloggen niet lukt met uw pasnummer en uw wachtwoord, klikt u op 'wachtwoord vergeten'. Er wordt dan een mail gestuurd naar het bij ons bekende mailadres waarmee u een nieuw wachtwoord kunt instellen.

Wat kan ik allemaal doen in Mijn bibliotheek?

Als je bent ingelogd in Mijn bibliotheek, zie je in het menu verschillende mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld:
• Zien welke materialen je hebt geleend
• Materialen verlengen
• Zien welke boeken je hebt gereserveerd
• Je e-mailadres wijzigen
• Je uitleengeschiedenis inzien
• Gegevens van andere leners koppelen
Kijk gerust eens rond. De aanwijzingen op de schermen helpen je vanzelf op weg.
Kom je er zelf niet uit? Vraag dan onze medewerkers. Zij helpen je graag verder.

Veelgestelde vragen over Mijn bibliotheek

In Mijn bibliotheek kun je je eigen bibliotheekzaken regelen. Op deze pagina vind je informatie over inloggen, wat je er kunt doen en hoe je problemen kunt oplossen. Kom je er zelf niet uit? Onze medewerkers helpen je graag verder.

Wat is 'Mijn bibliotheek'?
Mijn bibliotheek is het deel van de website waar je je eigen bibliotheekzaken kunt regelen. Je ziet bijvoorbeeld wat je hebt geleend en welke materialen je hebt gereserveerd. Ook kun je materialen verlengen, gegevens wijzigen, andere leners koppelen en het saldo op je pas ophogen.

Ik weet mijn toegangscode niet meer. Wat moet ik nu doen?
Als je e-mailadres bekend is bij de bibliotheek, kun je zelf een nieuwe toegangscode aanvragen via 'Mijn bibliotheek'.
1. Ga naar 'Mijn bibliotheek'.
2. Volg de aanwijzingen in het venster die staan bij 'Toegangscode vergeten?'. Je krijgt een e-mail met een link om je toegangscode opnieuw in te stellen.
Nb. Om gebruik te kunnen maken van deze service, moet je huidige e-mailadres bekend zijn. Is dat niet het geval? Neem dan contact met ons op.

Kan ik zien welke titels ik al eens geleend heb?
Ja, dat kan. Als je een overzicht wilt krijgen van de titels die je bij de bibliotheek hebt geleend, activeer dan de 'Uitleengeschiedenis' in Mijn bibliotheek. Die mogelijkheid vind je bij ‘Persoonlijke gegevens’. Vanaf het moment van activeren wordt je uitleengeschiedenis dan bijgehouden (niet met terugwerkende kracht).

Hoe kan ik zien welke materialen ik geleend heb? Hoe kan ik deze verlengen?
Een overzicht van je geleende materialen vind je in Mijn bibliotheek bij 'Uitleningen en verlengen'. Volg de aanwijzingen op scherm om materialen te verlengen.

Als er geen mogelijkheid is om te verlengen, kan het zijn dat een andere lener deze heeft gereserveerd of dat de maximale leentermijn is bereikt. Je moet de geleende materialen dan terugbrengen naar de bibliotheek.

Ik wil graag weten welke nieuwe titels binnen zijn gekomen. Hoe kan ik dat zien?
Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe titels in je bibliotheek, kun je onze digitale aanwinstenlijst bekijken. Hierin vermelden wij de nieuwkomers in onze collectie. Daarnaast kun je in 'Mijn bibliotheek' ook een interesseprofiel aanmaken en aangeven dat je een e-mail wilt ontvangen als er nieuwe materialen zijn binnengekomen die passen bij jouw interesses.

Ik wil nu inloggen op Mijn bibliotheek