De Bibliotheek is ook van jou. Daarom is er Biebpanel!

Onder de noemer BiebPanel onderzoeken de Nederlandse Bibliotheken – ook de Gelderse Bibliotheken – op allerlei manieren wat leden en niet-leden zoal bezighoudt. Zo’n onderzoek kan over heel concrete zaken gaan – bijvoorbeeld de collectie, de dienstverlening of het personeel – maar ook over meer abstracte thema’s, zoals de maatschappelijke waarde van de Bibliotheek.

Dat doen we zo’n zes keer per jaar. Soms is het een heel omvangrijk onderzoek onder alle leden van de Bibliotheek. Soms is de onderzoekspopulatie kleiner, bijvoorbeeld ouders met kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. De ene keer wordt het onderzoek online uitgezet, de andere keer worden er paneldiscussies georganiseerd.

Kortom: of je nu lid, niet-lid, bezoeker of passant bent, ook jij kunt op enig moment gevraagd worden om je mening over de Bibliotheek te geven. Doe dan alsjeblieft mee, want de Bibliotheek … die is ook van jou!

Biebpanel rapportage

Open vandaag nog uw gratis BiebPanel account!

In het eerste doelgroeponderzoek van 2018 stonden senioren van 65 jaar en ouder centraal. Er is gekeken naar de tijdsbesteding, bibliotheekbezoek, behoeftes met betrekking tot de bibliotheek, aanbod van de bibliotheek , belang van de bibliotheek en ouder worden in het algemeen.

In de infographic staan de belangrijkste uitkomsten op een rij.

Infographic

Flitspeiling over Belastingspreekuren

Wij danken de panelleden hartelijk voor hun bijdrage aan de flitspeiling over belastingspreekuren in De Bieb.

Lees meer